SEO/SEA

Clickky

Wat is SEO?

Mocht marketing je vakgebied zijn dan kan het bijna niet anders dan dat je weleens gehoord hebt van SEO, maar wat is SEO nou eigenlijk? SEO staat voor Search Engine Optimization, zoekmachine optimalisatie vertaald naar het Nederlands.

Zoekmachine optimalisatie is eigenlijk alles wat je doet om te zorgen dat je website zo hoog mogelijk wordt getoond in de organische zoekresultaten (de resultaten met uitzondering van advertenties) van de zoekmachines. In Nederland wordt in 95% van de gevallen iets opgezocht via Google, maar daarnaast zijn er ook zoekmachines zoals Bing en DuckDuckGo.

De organische zoekresultaten vind je op de zoekresultaten-pagina’s (in vakjargon: SERP: Search Engine Result Page) onder de betaalde zoekresultaten (advertenties bv Google AdWords of Bing Ads).

Conversie Verhogen?CLICKKS
Naar meer Klanten

Bekijk naar de mogelijkheden om een grotere conversie te bereiken.

Waarom is SEO belangrijk?

Wanneer iemand een product of bedrijf wil vinden gebruikt 95% van de Nederlanders een zoekmachine, voornamelijk dus Google. Om de aandacht van je doelgroep te trekken en leads te generen is het dus belangrijk om bovenaan in de zoekmachines te staan. Dit is ook van belang wanneer je doelgroep de aankoop offline doet, aangezien Zoekmachine optimalisatie / SEO marketing ook essentieel is voor leadgeneratie, et andere woorden je doelgroep moet je kunnen vinden!

CLICKKY LOGO ITEM

<95% van de Nederlanders start de zoektocht naar een product of bedrijf in een zoekmachine. Om onder de aandacht van je doelgroep te komen en leads te genereren moet je dus gewoon bovenaan in de zoekmachines staan. Zelfs als mensen de aankoop uiteindelijk offline doen. Zoekmachine optimalisatie / SEO marketing is dan ook essentieel voor leadgeneratie.

Clickky Resultaten
Clickky Logo

Content

De gebruikers van bijv. Google is op zoek naar iets, naar contactgegevens, product of wellicht alleen informatie, een verzamelnaam hiervoor is content. Hetzelfde geldt voor je doelgroep die zijn als het goed is ook op zoek naar jou dienst of product. Hoe beter je website voorziet in die contentbehoefte, hoe meer gebruikers van je website deze zal waarderen en hiermee onbewust signalen afgeeft aan google dat je website voorziet in de behoefte.

Dropship Clickky

Concreet SEO Plan

De SEO strategie moet natuurlijk tot een concreet SEO plan leiden. Zodat alle betrokkenen weten wat er moet gebeuren om de in grote getale aanwezige concurrentie op Google te verslaan, oftewel beter vindbaar te zijn dan de concurrentie. In het SEO plan hoort onder andere te staan op welke zoekwoorden de focus komt te liggen en hoe je je doelen wil realiseren.

Is er bijvoorbeeld een landingspagina nodig met goede content, dient er content gecreëerd of geoptimaliseerd te worden of moet het linkprofiel verbeterd worden?

Clickky Office

Een echte specialist op het gebied van zoekmachine optimalisatie kent het algoritme van Google van binnen en buiten en houdt updates van Google nauwlettend in de gaten. Zo’n specialist kan niet alleen je content optimaliseren, je techniek verbeteren en linkbuilden, maar weet ook als geen ander hoe je bezoekers op een website de beste gebruikerservaring kunt geven. De tijd dat het alleen om de “rankings” ging is voorbij, een SEO specialist moet daarom ook alles weten van conversie.

Wil je live sparren over je kansen op het gebied van SEO? Maak dan een afspraak met 1 van onze SEO specialisten en we bekijken live je website en concurrentie om tot een persoonlijk plan van aanpak te komen.